Skip to content
0033 - (0)6 21 31 33 96 domainelacharviere@gmail.com 03390 Saint Priest en Murat, Frankrijk

Bezienswaardigheden

Toeristische-informatie. In de prachtig groene Auvergne vindt je een keur aan bezienswaardigheden, activiteiten, recreatiemogelijkheden en dagbestedingen. Prachtige middeleeuwse steden, slaperige dorpjes, kastelen, Romaanse kerkjes, brocantes, boerenmarkten, musea, rivieren, meren, de vulkanen van het centraal massif, diverse pretparken, het is gewoonweg teveel om op te noemen. Eén ding is zeker, de authenticiteit en de culturele rijkdom, maar ook de ruimte en de schoonheid van de natuur, zullen je plezierig verrassen! Bij de receptie zijn volop toeristische-informatie beschikbaar en foldermateriaal, kaarten en gidsen te leen. Wij helpen je graag verder om je vakantie onvergetelijk te maken!

Wijnfeesten

Half/eind augustus zijn er de wijnfeesten in St. Pourçain-sur-Sioule.
Alle wijnen uit deze streek staan voor u klaar om door u getest te worden.

Brocantes

Frankrijk is beroemd om zijn vele brocantes. Het varieert van echt antiek tot een vlooienmarkt. Iedere zondag en op de feestdagen vind u wel een brocante in de buurt.

Een overzicht hiervan vindt u op:
www.amicarte.fr/brocantes.php
www.info-brocantes.com/dep-allier.html
www.brocante03.fr.st/

Muziekfeest in Gannat

En als alle volkeren ter wereld elkaar nu eens een hand gaven…om te dansen? In de jaren ’70 ontstond het idee voor dit festival bij Jean Roche. Ieder jaar komen hier 400 artiesten uit alle werelddelen en alle volkeren, worden er 13.000 kaartjes verkocht voor de voorstellingen en komen er 55.000 bezoekers naar het werelddorp dat dagelijks zijn deuren opent tussen 10 uur ’s morgens en 3 uur ’s nachts.

Half tot eind juli zal dit “Festival les Cultures du monde” in Gannat weer plaatsvinden. Een festival waarbij alle continenten vertegenwoordigd zijn met zang-, dans-, muziek- en theatervoorstellingen.
www.gannat.com

Festival de la Chanson Française in Montluçon

reserveren en beschikbaarheid

Wij verwelkomen u graag op ons domein

Back To Top